Enstrüman Eğitiminde Ailenin Önemi

Çocuğunuz bir enstrüman öğrenirken ona yardımcı olabilirsiniz. Bunun için müzisyen olmanıza gerek yok. Yeter ki bu süreçte yanında ailesinin de olduğunu bilsin. Öncelikle onu alanında uzman kişilere emanet edin. Daha sonra ona bir enstrüman alın. Fakat öğretmenine danışmadan çocuğunuza enstrüman almayın.

Enstrüman çalmak disiplin ve çok çalışma gerektirir. Ona sessiz bir çalışma ortamı sağlayın. Özellikle çalışmalarının bölünmemesine özen gösterin. Onu sürekli dinleyin ve destekleyin. Hatalarıyla alay etmeyin. Çıkardığı kötü sesleri önemsemeyin. Unutmayın öğrenmenin ilk zamanları her zaman sancılıdır. Başarı ve çabalarını kutlayın sürekli eleştirmeyin. Kendi çocukluk yıllarınızı hatırlayın. Öğretmeninin çalışma kitabının ya da notalarının üzerine yazdığı notları sizde okuyun. Çocuğunuzun öğrendiklerine uzak kalmayın. Çalışmalarının sürekli ve düzenli olmasına yardım edin.

Başarıya ulaşmanın yolu düzenli çalışmadan geçer. Çocuğunuz ne kadar yetenekli olursa olsun, çalışmadan kendini geliştiremez. Eğer bu söylediklerimi yaparsanız çocuğunuzun enstrüman eğitimine katkıda bulunmuş olursunuz. Onu bu uzun ve sabır gerektiren yolculukta yalnız bırakmayın.


Cahit Baltacı
Rekor Sanat - Gitar Öğretmeni