Gitar Nasıl Hızlı Çalarım?

Gitarda hız yapmak için önce çok iyi bir tekniğimizin olması gerekir. İyi bir teknik başlangıç noktasıdır. Eğer tekniğimiz doğruysa hızlanmaya hazırız demektir. Yapmamız gereken en önemli iş, düzenli ve yoğun egzersizdir.

Önce parmak egzersizlerinden başlamalıyız. Her zaman kolaydan - zora ve yavaştan - hızlıya doğru çalışmalıyız. Bu şekilde çalışmamız çok daha sağlıklı olacaktır. Bu çalışmalarımızda mutlaka metronomda bize eşlik etmelidir. Böylece kademeli olarak hızımızı düzgün bir şekilde arttırabiliriz.

Çalışmalarımızı yaparken, parmaklarımızın acıması çok doğal. Tam parmaklarımızın acıdığı ve yorulduğumuz anda, kısa bir ara vermeliyiz. Fakat bu ara birkaç dakikayı geçmemeli. Daha sonra parmaklarımız soğumadan tekrar başlamalıyız. Bu şekilde üst üste çalışmamız, parmaklarımızı çok kuvvetli bir hale getirecektir. Kuvvetli parmaklar ve iyi bir teknik bir araya gelince, hızımızda üst seviyelere çıkacaktır. Tıpkı yarış arabaları gibi. Onlar çok hızlıdır. Çünkü çok güçlü bir motorları ve muhteşem bir aerodinamikleri vardır. Bu yüzden çok yüksek hızlara çıkabilirler.


Cahit Baltacı
Rekor Sanat - Gitar Öğretmeni