Hızlı Nota Okumanın Önemi

Hızlı nota okumak, müzik yapmak isteyen herkesin hayalidir. Ben bir süre nota öğrenmenin hızlı, kolay ve eğlenceli tekniklerini sizlerle paylaşacağım. Bu ay ki makalem sizlere bu süreç hakkında bilgi vermek ve hazırlamak amacını taşıyor. müziğin uçsuz bucaksız okyanusunda yüzmemizi sağlayacak donanımları kazanmak için, neler yapmamız gerektiğini öğreneceğiz. Hepimizin bildiği gibi nota müziğin alfabesidir. Genellikle müzik eğitimine yeni başlayanlar nota öğrenmenin zor olduğunu düşünürler. Oysa ki nota öğrenmek zor bir süreç değildir. Yeter ki nota öğrenmek için nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilelim..

Müzikte kitap gibidir arkadaşlar, anlamak için onu okumak gerekir. Anlayabilmemiz için önce dilini bilmemiz ve akıcı bir şekilde okuyabilmemiz gerekir.

Peki müzik nasıl okunur ve yazılır, önce buradan başlayalım.

İlk önce, dizek (porte),ölçü sayısı, anahtar, nota değerleri gibi en temel unsurları bilmemiz gerekir. Daha sonra temel bilgileri edinip, müziği okuyup yazabilecek duruma gelebiliriz. Bu en temel bilgileri öğrendikten sonra, sizlerle paylaşacağım tekniklerle notaları kolayca ve hızlı bir şekilde okuyabileceğiz..


Cahit Baltacı
Rekor Sanat - Gitar Öğretmeni