Yetişkinler Bale Yapabilir Mi?

Küçük yaştaki kız çocuklarının hayali olan bale sanatında profesyonel anlamda bale dansçısı olmak için elbette küçük yaşta başlanması gerekir. Ancak yetişkinler de hobi amacıyla bale yapabilir. Yetişkin bale dersi için herhangi bir yeteneğe gerek yoktur. "Bu yaştan sonra ben yapamam." veya "Benim fazla kilolarım var." demeden bale eğitimi alabilirsiniz.

Kendisine vakit ayırmak isteyen, iş veya eğitim hayatının stresinden kurtulmak, vücudunun daha fit bir görünümü olmasını isteyen, kısacası 7’den 70’e herkes bale yapabilir.

Bale bir çok açıdan diğer egzersiz türlerinden üstündür. Pilates, fitness gibi egzersizlerde hareketler bilinçli bir şekilde belli bir kas grubunun çalışmasına odaklanır, bale de ise sadece tek bir kasın çalıştırılması gibi bir egzersiz yoktur. Hedef belli bir dans adımını gerçekleştirebilmektir. Ve bu dans adımını gerçekleştirmek için de öncelikle poponuzu sıkıp, göbeğinizi içinize çekmeniz, bacak ve kol kaslarınızı kullanmanız, dik durmanız ve bu pozisyonunuzu tüm hareket boyunca korumanız gerekecektir. Yetişkin Bale dersleri stretching (esnetme) egzersizleriyle başlayıp ve temel bar egzersizleriyle devam eder.

Yetişkin bale eğitiminin faydaları;

-Kişinin beden farkındalığını geliştirir.

-Esneklik ve güç kazandırır.

-Yaratıcılık ve öz güven duygusunu geliştirir.

-Zihinsel ve bedensel rahatlama sağlar.

-İş ve sosyal hayatta daha başarılı olmanızı sağlar.

-Sahne ve performans deneyimi kazandırır.


Ece Kaya
Rekor Sanat - Bale Öğretmeni