Gitar Eğitiminde Yaş

Gitar eğitimine başlama yaşı oldukça merak edilen konular arasında. Bize başvuran öğrenci ve velilerin yaş ile ilgili belli başlı bazı sorularını sizler için yanıtladık. Gitar öğrenimine kaç yaşında başlanmalı? Gitara başlamanın belli bir yaşı var mı? Bu yaştan sonra gitar öğrenebilir miyim? Gibi sorularla sık sık karşılaşmaktayız.


7 Yaşından İtibaren Her Yaş Uygun

Gitara başlama yaşını fiziksel özellikleri göz önüne aldığımızda genel olarak 7 yaş kabul ediyoruz. Elbetteki 7 yaştan daha küçük çocuklar da gitara başlayabilir ancak parmak uçlarının zayıf ve güçsüz olması gitarda ses üretimini zorlaştırdığından dolayı biraz daha fazla sabır gerektirecektir.

Gitar eğitiminde yaş


Küçük Yaşta Başlamak Önemli!!!

Müziğe ve sanata erken yaşta başlamak ve uzun yıllar devam ettirmek çok önemli. Gitar çalarken nota okumak, çaldığı eserin ritmini kaçırmadan çalışmak odaklanma becerilerini geliştirir. Küçük yaşlardan itibaren düzenli bir gitar eğitimi, bireylerin konsantrasyon sürelerinin gelişmesine katkı sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Büyük sanatçıların neredeyse tamamının müziğe küçük yaşta başladığını düşünürsek gitara erken başlamanın önemini daha iyi anlayabiliriz.

Leke


Bu Yaştan Sonra Gitara Başlayabilir miyim?

Gitara başlangıç için ileri yaşlarda da bir engel yoktur. Her yaşta başlanabilir. 40 yaş 50 yaş v.b. yaşlarda da çok rahat gitar eğitimine başlanabilir. Geç yaşlarda da bilinçli ve düzenli bir çalışma ile çok iyi sonuçlar elde edilebilir. Hobi amaçlı gitar çalmak isteyen kişiler her yaşta amaçlarına ulaşabilirler. Hatta nadir de olsa 20 yaşından sonra gitara başlayıp çok ünlü gitaristler arasına giren kişiler de bulunmaktadır. Unutmayalım ki inanmak ve istemek başarmanın yarısıdır. Bol müzikli günler.

Leke


Tayfun Kumova
Rekor Sanat - Gitar Öğretmeni