Müzik Öğretmenliği Yetenek Sınavları 2018

Daha önce müzik öğretmenliği yetenek sınavları konusunda makale yazılmıştı. Bu sene sistemde bazı yenilikler yapıldı. İsterseniz neler değişti bir göz atalım.

Öncelikle YGS sınavı yerine TYT sınavı geldi. Peki TYT sınavının YGS sınavından farkı ne? YGS sınavında adaylar; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimlerinden sorumlu tutuluyordu. TYT sınavında ise 40 adet Türkçe ve 40 adet Temel Matematik soruluyor. Kısacası 150 puan ve üstü size müzik okullarının kapısını açmaya başlıyor. Konservatuvar gibi okulların başlangıç taban puanları 150 ile başlıyor. Düşünceniz öğretmenlik ise en az 180 taban puanı almak gerekiyor. Bazı eğitim fakültelerinde bu puan 200 ve üzeri de olabiliyor.

Kısacası TYT sınavından ne kadar yüksek puan alırsanız şansınız o kadar yükseliyor. Bu puanları alırsanız, yetenek sınavlarına girmeye hak kazanırsınız.

Yetenek sınavlarında da İyi bir performans sergilerseniz, kazanmamanız için hiçbir sebep yok. Unutmayın TYT ve yetenek sınavlarına ne kadar erken çalışmaya başlarsanız, şansını da o kadar artacaktır. Hepinize başarılar diliyorum.


Cahit Baltacı
Rekor Sanat - Gitar Öğretmeni